Soc un animal

Alfredo Soderguit

cesta-compra-zorro12,90 €

Els animals formen part de l’imaginari de la infància. No és cap novetat publicar un llibre infantil en què els animals en siguin els protagonistes. Però aquest no és el cas de Soc un animal. Sense la intenció de revelar la sorpresa final, podem avançar que, efectivament, a les seves pàgines només hi apareixen animals. Però malgrat el que pugui semblar (el títol ho desmenteix) no hi ha ossos que parlin, ni pingüins amb corbatí, ni animals de conte disposats a alliçonar-nos amb alguna moralitat.

I doncs, què hi ha?

Animals. Una òliba que observa la foscor, un os ensopit al seu cau; un papagai que xerra sense parar; un mico que riu salvatgement i un peix distret amb les seves bombolles… I també mamífers, felins, quadrúpedes i aus, que només fan el que millor saben fer. Però insistim: no és un «llibre d’animals». O sí?

Soc un animal ens connecta amb el més profund de la nostra natura i ens ofereix una nova i original perspectiva sobre el món «salvatge» que permet als més petits descobrir una faceta insòlita i sorprenent de si mateixos.

Aquesta sèrie de setze il·lustracions d’animals, creades amb una paleta de colors terrosos, realça amb humor i expressivitat accions i actituds rutinàries (menjar, riure, jugar, cantar… i, fins i tot, somiar i oblidar), que s’enumeren en una divertida lletania en forma de cançó. Un text senzill que va creixent en intensitat i significació a mesura que el lector avança, i que converteix la lectura compartida en un joc divertit de metàfores que permeten l’intercanvi d’idees sobre les similituds entre els animals i els éssers humans.

Un llibre original i sorprenent que recull la millor tradició de l’àlbum il·lustrat, on el text i la imatge són inseparables a la creació de significat, però que trenca amb gairebé tots els tòpics dels llibres d’animals per a nens, ja que es dirigeix a un ampli ventall de públic, amb un missatge obert que convida a fugir dels prejudicis i a confiar en l’instint.

 

Enllaços:
Veure la biografia de l’autor

 

 

20 x 20 cm; 40 p.
Tapa dura
ISBN: 978-84-946743-5-8
A partir de 3 anys
Des del 14 de febrer en llibreries (Espanya)