L’entrada de Crist a Brussel·les

Andrea Antinori

cesta-compra-zorro16,90 €

Sabies que Crist va arribar a Brussel·les sobre un ase? La ciutat sencera va participar en els preparatius de la celebració; una festa com Déu mana: amb la Gran Orquestra, saltimbanquis, alguns convidats il·lustres, un elefant africà (per què diantre volen un elefant africà?); i els avenços tecnològics més sofisticats, com ara una màquina de pedals per fer bombolles de sabó sonores!

Aquest àlbum il·lustrat, colorista i desenfadat, està inspirat en la pintura homònima de finals del segle XIX L’entrada de Crist a Brussel·les l’any 1889, obra del pintor belga James Ensor, precursor de l’expressionisme del segle XX, i conegut pel seu esperit avantguardista i el seu afany provocador.

Andrea Antinori agafa el relleu de l’artista belga, recreant en aquest llibre el context previ a «l’entrada» amb una lectura visual, carregada d’ironia, d’un quadre que també és una caricatura de la hipocresia i els convencionalismes socials. Els personatges immòbils del quedre d’Ensor cobren vida de la mà de l’il·lustrador italià: parlen i es relacionen per organitzar —enmig d’un vertiginós anar i venir d’idees ampul·loses i esbojarrades— els preparatius del que serà la festa «més gran que s’hagi vist a Brussel·les».

Una obra estimulant per introduir l’art d’avantguarda de principis del segle XX: l’expressionisme i el surrealisme. A més, l’autor hi ofereix una enginyosa resposta, d’entre totes les possibles, a algunes qüestions implícites en l’obra de James Ensor. Per exemple: què hauria passat si Crist hagués entrat a una ciutat europea de finals del XIX?

 

Enllaços:
Veure la biografia de l’autor

Booktrailer:

 

20 x 22 cm; 64 p.
Cartoné
ISBN: 978-84-946743-8-9
A partir de 6 anys