El fil invisible de la natura

Gianumberto Accinelli

Serena Viola

cesta-compra-zorro21,90 €

Diu un conegut proverbi xinès que «l’aleteig de les ales d’una papallona es pot sentir a l’altre costat del món». La imatge és preciosa. No obstant això, aquest fenomen, anomenat «efecte papallona», va ser l’inici de la teoria del caos, formulada per Edward Norton Lorenz: qualsevol ínfim esdeveniment esdevingut al nostre planeta tindrà un efecte a llarg termini en algun lloc remot. O tal com proposa aquest llibre, dit d’una manera més positiva: a la natura no hi ha res independent, els éssers vius estan units per un nombre infinit de fils invisibles, uns vincles que l’ésser humà hauria de respectar.

El fil invisible desenreda aquesta metafòrica troca a través de divuit sorprenents capítols. El primer es titula «Una papallona salva Austràlia» i relata la increïble cadena d’esdeveniments que des del segle XVIII van tenir lloc, en els quals van intervenir actors tan dispars com ara l’Exèrcit Britànic, els precursors del comerç de pigments a Espanya i Portugal, un ferroviari amant de la jardineria, un cactus invasiu i, per últim, una arna brasilera anomenada Cactoblastis cactorum.

Relats que despleguen histories increïbles —protagonitzades per granotes d’or, gats caiguts del cel, aranyes astronautes i escarabats que s’han guanyat una estàtua commemorativa— que destaquen la importància de l’ésser humà en la conservació de la Natura, convidant així a la reflexió per evitar futures catàstrofes.

Enllaços:
Veure la biografia de l’autor

Veure la biografia de l’ilustradora

 

 

 

18 x 25 cm; 136 pp.
Cartoné
ISBN: 978-84-946743-6-5
A partir de 8 anys