Empanada de mamut – Edició en català

Jeanne Willis
Il·lustracions de Tony Ross

cesta-compra-zorro13,90 €

«Els nens, per mi, són molt més importants que els editors, els polítics o els reis. Sempre he procurat donar-los el millor de mi a través de dibuixos que els diverteixin.»
Tony Ross

La incorrecció i l’enginy humorístic han convertit a Tony Ross en un dels il·lustradors més aclamats del panorama de la LIJ internacional. El seu talent, juntament amb la ploma de Jeanne Willis, converteix aquest àlbum il·lustrat en un llibre memorable, proper i encara més divertit. Ambdós mestres recreen, mitjançant les seves històries, la part més entremaliada i tendre de la infància, la que no atén a normes, es regeix per les emocions i el sentit de l’humor.

Al cim de la muntanya vivia un mamut ufanós. Mentrestant, a la vall, un home de les cavernes molt prim no parava de pensar en el menjar. Un dia, l’home va veure al mamut i ràpidament va cavil·lar: «Carn és el que un cavernícola vol!». I així va començar tot. Considerant-se un home imaginatiu i de pocs recursos, Og es proposa reclutar una tropa de cinc amics, tan famolencs com ell, per aconseguir les eines imprescindibles per a la gran gesta de caçar un gran mamut: una llança, una olla i llenya pel foc. La gana aguditza l’enginy.

«N’estem tips, de menjar sopa de cards.
N’estem farts, de menjar arrels estofades.
Els cavernícoles necessittem carn
i l’Og ens en farà una empanada! ».

Aconseguiran l’Ug, en Gog, en Bog i en Mog ajudar a l’Og a fer-se amb el la suculenta delícia? Alguna cosa en les profunditats de la trompa li diu al mamut que el berenar dels cavernícoles no acabarà ben bé com ells esperen. Però, com impedir-ho? Podrà finalment el cavernícola menjar carn o haurà de conformar-se amb fulla picada? Quina serà l’estratègia del mamut per deslliurar-se dels cavernícoles?

En l’inconfusible estil de Tony Ross els personatges es converteixen en éssers còmics, eloqüents i plens de tendresa; les situacions, esbojarrades i còmiques, aconsegueixen, a més d’emocionar sense emocionar, arrencar la riallada al lector. La traducció del text de Jeanne Willis manté la musicalitat, el ritme i el joc de paraules, amb rimes sonores i hilarants que seduiran als primers lectors, animant-los a participar de la lectura en veu alta i exercitar la seva memòria auditiva aprenent el relat de principi a fi.

L’univers gràfic de Tony Ross alimenta el nostre imaginari sobre la prehistòria i dóna pistes als més joves sobre com vivien els nostres avantpasats conferint al llibre un valor únic, en el que des de la primera pàgina es respira la ironia i el sentit de l’humor més afinat. Un final inesperat i divertit reforça la importància de la família com a espai de refugi i, a la vegada, suggereix una reflexió sobre l’ecologia, el consum de determinats aliments i, perquè no, l’extinció de les espècies.

Enllaços:


Veure la biografia de l’autora
Veure la biografia de l’il·lustrador

Booktrailer:


 

24 x 28 cm; 36 p.
Cartoné
ISBN: 978-84-946743-3-4
A partir de 4 anys